کاشت ریش و سبیل در آقایان

همه مردها دوست دارند که ریش و سبیل پرپشتی داشته باشند. ریش و سبیل در  آقایان مانند میکاپ در خانم‌ها عمل کرده و باعث زیبایی ظاهری و حفظ اعتماد  به نفس می‌شود. حتی افرادی که همیشه ریش و سبیل خود را می‌تراشند هم تمایل  دارند که در مواقع مورد نیاز ریش‌های پرپشتی داشته باشند. به همین علت  بسیاری از افرادی که به‌دلایل مختلف ریش‌های پرپشتی ندارند یا ریش آن‌ها در  قسمت‌هایی ریخته شده به کاشت ریش و سبیل تمایل پیدا می‌کنند. در این مطلب  قرار است که تمام جزئیات کاشت ریش و سبیل را بررسی کنیم و شما را با صفر تا صد این جراحی زیبایی آشنا کنیم.

در صورتی که دوست دارید با نحوه کاشت ریش و سبیل،  مزایا و معایب آن، کاندیدهای مناسب این جراحی، مراقبت‌های قبل و بعد عمل و  بسیاری از موارد دیگر آشنا شوید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

کاشت ریش یا سبیل چگونه انجام می‌شود؟

برای کاشت ریش و سبیل بیمار باید در ابتدا با پزشک  معالج به‌خوبی صحبت کند و در رابطه با مزایا و معایب این جراحی آگاهی پیدا  کند. سپس زمانی که از کاشتن ریش و سبیل اطمینان حاصل کرد پزشک می‌تواند  طراحی خط ریش را انجام دهد. طراحی خط ریش بر اساس سلیقه بیمار و با توجه به  توانایی بانک مو انجام می‌شود. هرچه بیمار بانک موی قوی‌تری داشته باشد،  می‌تواند خط ریش بالاتری را در نظر بگیرد.

در روز جراحی کاشت ریش و سبیل، پوست بیمار به‌وسیله  تزریق آمپول بی‌حس می‌شود. سپس جراح بر اساس متدی که از پیش با بیمار  انتخاب کرده‌اند اقدام به درآوردن فولیکول‌های مو از قسمت بانک موی سر  بیمار می‌کند.

در ادامه از بین فولیکول‌های بیرون آورده شده از سر بیمار، پزشک  بهترین‌ها را انتخاب کرده و درون قسمت‌های خالی ریش و سبیل پیوند می‌دهد.  این جراحی به‌سادگی انجام می‌شود و خطرات کمی دارد.

تفاوت کاشت ریش و سبیل با کاشت مو

کاشت مو و کاشت ریش و سبیل دو روش‌ جراحی هستند که برای ترمیم و پرپشت  کردن موهای ازدست‌رفته به کار می‌روند. با وجود شباهت‌هایی که این دو روش  دارند، تفاوت‌هایی نیز بین آن‌ها وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

ناحیه اهدا کننده

در  کاشت ریش و سبیل فولیکول‌های مو از قسمت های دیگر بدن مانند ریش، سینه یا  پشت سر برداشته می‌شوند ولی در کاشت مو فولیکول‌های مو از قسمت‌های پشت سر  برداشته می شود.

تراکم مو

کاشت  ریش و سبیل تراکم کمتری نسبت به کاشت مو دارد، زیرا موهای ریش و سبیل به  طور طبیعی نازک تر از موهای سر هستند اما کاشت مو تراکم بالاتری دارد و می  تواند طاسی کامل سر را پوشش دهد.

جهت رشد مو

در عمل کاشت ریش زاویه و جهت رشد مو باید با دقت تنظیم شود تا ظاهری طبیعی داشته باشد اما کاشت مو زاویه و جهت رشد مو به طور طبیعی تنظیم می‌شود.

عوارض جانبی

احتمال ایجاد زخم در ناحیه اهدا کننده ریش و سبیل وجود دارد ولی در کاشت مو احتمال ایجاد زخم در ناحیه اهدا کننده سر وجود دارد.

توجه داشته باشید که هزینه کاشت ریش و سبیل به دلیل ظرافت و دقت بیشتر،  معمولاً گران تر از کاشت مو است. اما زمان بهبودی آن کوتاه تر از کاشت مو  است. در نهایت انتخاب روش مناسب به نیاز و ترجیحات فرد بستگی دارد. برای  تصمیم گیری بهتر، حتماً با یک متخصص  کاشت مو در این زمینه مشورت کنید.

مراحل کاشت ریش و سبیل طبیعی

همان‌گونه که توضیح دادیم، کاشت ریش و سبیل مانند سایر جراحی‌ها همچون کاشت مو از مرحله مشاوره شروع می‌شود. سپس با طراحی خط ریش، بیمار از چهره آینده  خود با خبر می‌شود. در طول جراحی پزشک ابتدا مراحل بی‌حسی را طی می‌کند.  سپس با استفاده از ابزار مخصوص گرافت‌های مو را از پشت‌سر بیمار بیرون  می‌آورد. این گرافت‌ها در نهایت براساس متد انتخابی بیمار درون قسمت‌های  خالی ریش فرد و بر اساس طراحی که قبلا انجام شده است کاشته می‌شوند.

چه کسانی کاندید خوبی برای کاشت ریش و سبیل هستند؟


همه افرادی که از ریزش مو یا خالی بودن موهای صورت خود رنج می‌برند، می‌توانند کاندید مناسبی برای کاشت ریش و سبیل باشند. مهم نیست که دلیل ریزش مو چه باشد، از مشکلات هورمونی گرفته تا زخم  و اسکار یا خالی بودن ژنتیکی ریش، به هرحال کاشتن ریش و سبیل برای همه  افراد جوابگو است. البته باید این نکته را در نظر گرفت که افراد دچار  بیماری‌های خاص و بیماری‌های خودایمنی نباید تحت جراحی‌های غیرضروری قرار  بگیرند. به همین دلیل این افراد باید پیش از انجام این جراحی به‌خوبی با  پزشک خود مشورت کنند.

اقدامات قبل از انجام جراحی ریش و سبیل

پیش از کاشت ریش و سبیل باید مراقبت‌هایی را انجام  دهید. از مهم‌ترین مراقبت‌های پیش از انجام کاشتن ریش و سبیل این است که  تغذیه سالمی داشته باشید و بدن خود را برای مواجه شدن با زخم و اسکار این  جراحی آماده کنید. همچنین سعی کنید که در فضای آلوده قرار نگیرید و از  استعمال دخانیات به‌مدت چندین روز پیش از کاشتن ریش و سبیل جلوگیری کنید.

مراقبت‌های بعد از انجام کاشت ریش و سبیل


بعد از کاشت ریش و سبیل باید مراقبت‌های خاصی را انجام  دهید. به‌عنوان مثال باید چندین روز کاملا رو به پشت بخوابید و به‌صورت  خود فشار وارد نکنید. همچنین باید از پانسمان سر و صورت خود مراقبت کنید و  مطمئن شوید که آسیبی به زخم‌های این نواحی وارد نمی‌شود. تا چندین هفته پس  از کاشت ریش و سبیل باید از رفتن به استخر و سونا خودداری کنید.

همچنین باید به‌مدت چندین روز از دوش گرفتن مستقیم بپرهیزید و سر و صورت  خود را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. پس از کاشتن ریش و سبیل باید  داروهای تجویز شده توسط پزشک را به‌صورت منظم استفاده کنید تا جلوی هرگونه  عوارض پس از عمل را بگیرید. داروها کمک می‌کنند که خطر ایجاد عفونت از بین  برود و همچنین باعث می‌شوند که درد کمتری را در محل کاشتن ریش و سبیل احساس  کنید.

از دیگر مواردی که باید بعد از کاشت ریش و سبیل در نظر بگیرید این است  که به‌هیچ‌وجه فولیکول‌های کاشته شده را دست‌کاری نکنید و سعی کنید از لمس  آن‌ها تا چندین روز بپرهیزید. دست‌کاری موها باعث آسیب دیدن به فولیکول‌های  ضعیف و تازه کاشته شده می‌شود. نکاتی مهم و کلیدی بعد از کاشت ریش:

  • بعد از کاشت ریش، باید از دستکاری و خاراندن ناحیه مورد نظر خودداری کنید.
  • از مصرف داروهای ضدالتهابی وغیراستروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید.
  • همچنین از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
  • از مصرف دخانیات و الکل بپرهیزید.

مزایا و معایب کاشت ریش

کاشت ریش و سبیل مزایای زیادی به‌همراه دارد. مهم‌ترین  مزیت این جراحی این است که نتیجه آن به‌صورت دائمی است. در واقع فردی که  اقدام به کاشتن ریش و سبیل می‌کند می‌تواند برای همیشه از داشتن ریش و سبیل  پرپشت لذت ببرد. این جراحی به‌سادگی انجام می‌شود و دوران نقاهت کوتاهی  دارد. از دیگر مزیت‌های کاشت ریش و سبیل هم این است که  بیمار درد کمی را احساس می‌کند و زخم ها به‌سرعت بهبود می‌یابند. با انجام  جراحی کاشت ریش بیمار می‌تواند به زیبایی مدنظر خود دست‌پیدا کند و ریش‌های  خود را هرچقدر که بخواهد بلند بگذارد.

از معایب کاشت ریش و سبیل هم می‌توان به این مورد  اشاره کرد که کاشت ریش نیازمند تعدادی زیادی فولیکول مو است و ممکن است در  بعضی افراد موجب خالی شدن بانک مو شود. در واقع در صورتی که فرد در آینده  دچار ریزش موی سر شود و نیازمند این باشد که کاشت موی سر انجام دهد،  احتمالا این جراحی به‌دلیل خالی بودن بانک مو امکان‌پذیر نخواهد بود.